Keď som bol menší, kečup mi nechutil. Do všetkého a so všetkým išla len tatárska omáčka. Prišla zmena a kečup zatlačil tatársku omáčku do ústrania. Ani rybaciu pomazánku bez kečupu si neviem predstaviť (ale tuším tam má naozaj byť).
.
Tvoje priezvisko je na zjedenie ;) (ale asi bez kečupu)
Som prekvapený,že odmietaš niečo z talianskej kuchyne.Veď medzi Slovákmi a Slovenkami je trendy.Skoro každá "celebrita" na otázku,ktorú kuchyňu ma najradšej,tak odpovedá - taliansku a to nie je všetko,ešte je na ňu aj odborníkom.Pred talianskou kuchyňou viedla dlho čínska,ale tá je už out.Ale zase sa nám vyrojilo dosť odborníkov na suši.Pritom je zaujímavé,že keď kuchár skončí 4-ročnú školu a iba 3-ročnú prax nikto ho (na výnimky) neberie vážne.Nejaká celebritka ide na 3 týždne na Filipíny alebo Bora-Bora a vráti sa odtiaľ ako odborník na miestnu kuchyňu.A ty sa neboj,keď ti kečup chutí,tak na okolie kašli.Ja som včera mal špagety so syrom a bryndzou.Asi by Fernando zamdlel alebo spáchal na mňa atentát.
Rand, ja nic neodmientam...ja iba to rada dokraslim...mnejejedno ze tam zanikne na pizzy chut bazalky alebo jemneho cesta...bez kecupu ani ranu..to iste plati o hocijakom mase, zemiakoch, ryzi, prazenici, parkoch....jaaaaaaaj na vsetko :) ------------ Nase celebrity - to myslis ti kvaziosobnosti typu Hajdu, Durianova a Czoborova?
vyhlasenie kecupu za slovenske narodne ochucovadlo... lebo je to naozaj pravda, ze kdekolvek vo svete pozeraju na cloveka co si navali takmer kdekolvek kecup ako na cvoka, ba co viac este sa zacnu ohrnat ze im to smrdi a ze je to hnusne - napriklad toto sa mi deje v Anglicku . pritom fakt nepoznam nikoho v mojom okoli - teda ziadneho Slovaka - co by vylozene nemal rad kecup, asi prave preto za nho doma platime a kdekolvek inde ti ho daju tony len tak, ved aj tak ho nikto neje tolko ako my:) . taaakze bez kecupu si neviem predstavit predovsetkym toto: zivot:)
Kecupovanie vidiet aj inde, nielen na Slovensku. Anglicania, Nemcuri, Cesi ci Slovaci - to je jedno. Spolocne maju asi to, ze tieto kuchyne su vseobecne dost nevyrazne a malo a uniformne korenene. Tak moze byt aj nejaky ten kecup highlightom stolovania. Celkovo je to ale prejav nediferencovanosti kulinarnej kultury, to je iste. Tragicke to vsak skutocne nie je. Tu ide len o toleranciu. Inac, v ramci tej tolerancie sa mohla konat aj mala ochutnavka tej carbonary...
\"Dobošove rezy\" boli asi pomenované podľa nejakého bubeníka...
Ja tiež ! Veď som dáky \"Mlynár\" !
:)
Gondolom, hogy valamikor régen volt nekünk egy...
Családi krónika nincsen?
Családi krónika ? Sajnos, de nem... Csak ha a fejünkekben...
Ale, páni,
Ale veď my sme sa ani nerozprávali o maďarskej kuchyni...