Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Zuriva obhajoba kecupu (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

Keď som bol menší, kečup mi nechutil. Do všetkého a so všetkým išla len tatárska omáčka. Prišla zmena a kečup zatlačil tatársku omáčku do ústrania. Ani rybaciu pomazánku bez kečupu si neviem predstaviť (ale tuším tam má naozaj byť). . Tvoje priezvisko je na zjedenie ;) (ale asi bez kečupu)
Branislav Zajaček
nielen priezvisko
ale aj zjav :-)
Martin Marušic
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... > >>

 

To malo prísť neskôr :D
 

 

Sa budem cervenat...ako ten kecup...:)
 

 

No, keď len priezvisko.... :)
 

\"Dobošove rezy\" boli asi pomenované podľa nejakého bubeníka...

dobos (doboš) = maď. "bubeník"...
 

 

hej, je to z madarciny...
 

 

Pekári a historici by k tomu možno mali čo povedať :)
 

Ja tiež ! Veď som dáky \"Mlynár\" !

:)

Molnár úr? Malom volt, van, vagy lesz?
 

Gondolom, hogy valamikor régen volt nekünk egy...

De nem vagyok bisztos... :-)
 

 

Szerintem is volt valamikor... nekünk meg birtokok voltak, valamikor :)
Családi krónika nincsen?
 

Családi krónika ? Sajnos, de nem... Csak ha a fejünkekben...

 

Nekünk van, sok érdekeset lehet ott találni :)
 

Ale, páni,

reč je o talianskej, nie maďarskej kuchyni.
 

Ale veď my sme sa ani nerozprávali o maďarskej kuchyni...

Igazán ! No fakt !
 
Hodnoť

 

Som prekvapený,že odmietaš niečo z talianskej kuchyne.Veď medzi Slovákmi a Slovenkami je trendy.Skoro každá "celebrita" na otázku,ktorú kuchyňu ma najradšej,tak odpovedá - taliansku a to nie je všetko,ešte je na ňu aj odborníkom.Pred talianskou kuchyňou viedla dlho čínska,ale tá je už out.Ale zase sa nám vyrojilo dosť odborníkov na suši.Pritom je zaujímavé,že keď kuchár skončí 4-ročnú školu a iba 3-ročnú prax nikto ho (na výnimky) neberie vážne.Nejaká celebritka ide na 3 týždne na Filipíny alebo Bora-Bora a vráti sa odtiaľ ako odborník na miestnu kuchyňu.A ty sa neboj,keď ti kečup chutí,tak na okolie kašli.Ja som včera mal špagety so syrom a bryndzou.Asi by Fernando zamdlel alebo spáchal na mňa atentát.
 

 

Rand, ja nic neodmientam...ja iba to rada dokraslim...mnejejedno ze tam zanikne na pizzy chut bazalky alebo jemneho cesta...bez kecupu ani ranu..to iste plati o hocijakom mase, zemiakoch, ryzi, prazenici, parkoch....jaaaaaaaj na vsetko :)
------------
Nase celebrity - to myslis ti kvaziosobnosti typu Hajdu, Durianova a Czoborova?
 
Hodnoť

asi nastal ten spravny cas na

vyhlasenie kecupu za slovenske narodne ochucovadlo... lebo je to naozaj pravda, ze kdekolvek vo svete pozeraju na cloveka co si navali takmer kdekolvek kecup ako na cvoka, ba co viac este sa zacnu ohrnat ze im to smrdi a ze je to hnusne - napriklad toto sa mi deje v Anglicku
.
pritom fakt nepoznam nikoho v mojom okoli - teda ziadneho Slovaka - co by vylozene nemal rad kecup, asi prave preto za nho doma platime a kdekolvek inde ti ho daju tony len tak, ved aj tak ho nikto neje tolko ako my:)
.
taaakze bez kecupu si neviem predstavit predovsetkym toto:
zivot:)
 

 

BOJUJME ze nas kecup, neberme to na lahku vahu...Naverbujme aj bratov Cechov isto citia to iste :)
 

 

Kecupovanie vidiet aj inde, nielen na Slovensku. Anglicania, Nemcuri, Cesi ci Slovaci - to je jedno. Spolocne maju asi to, ze tieto kuchyne su vseobecne dost nevyrazne a malo a uniformne korenene. Tak moze byt aj nejaky ten kecup highlightom stolovania. Celkovo je to ale prejav nediferencovanosti kulinarnej kultury, to je iste. Tragicke to vsak skutocne nie je. Tu ide len o toleranciu. Inac, v ramci tej tolerancie sa mohla konat aj mala ochutnavka tej carbonary...
 

 

no to isto, a potom dovi dopo...ked pisem ze mi robi zle, tak mi robi zle...a ked je nieco zle tak sa tomu vyhybam
 

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... > >>

Najčítanejšie


  1. Peter Kollega: Som zločinec a nechcem aby ma riešila Ficova kurtizána a Čižnár-Gašparovičovi protežanti 2 668
  2. Adam Nochta: Ľuboš Blaha, ban-sexuál 2 504
  3. Juraj Paškuliak: Matovič je zákerný podrazák. Vie len intrigovať a rozvracať 1 752
  4. Michal Porubän: Urážač žien Blaha alias módny guru parlamentu..."Na scénu !!! " 1 399
  5. Peter Kollega: Papalášstvo od Mečiara po Beblavého 1 154
  6. Stop alibizmu: Takže hlavnému hygienikovi a premiérovi SR ide o naše zdravie... 1 099
  7. Mišo Šesták: Keď si sovietsky vojak nesmie vypiť 1 079
  8. Monika Nagyova: Zo života vo firme snov: Vianočný večierok, na ktorý nikdy nezabudnem 853
  9. Pavel Sibyla: Ako sa znásilňujú štatistiky nezamestnanosti za Matoviča 748
  10. Rudolf Pado: Papaláši u Kollára 617

Rebríčky článkov


  1. Miriam Studeničová: Neprípustné zotrvávanie v nevedomosti a jej ospravedlňovanie
  2. Vladimír Bohm: USA je v skutočnosti bez prezidenta a potrebuje záchranu – strednej línie
  3. Mikuláš Lakatoš: Op – Ed: Community Healthcare in Slovakia – do we all have equal access to it?
  4. František Cudziš: O nebezpečestvách „učených kecov“ (tentoraz o „chaose“)
  5. Richard Gajarský: Šialenci za klávesnicou.
  6. Roland Ondrus: Qantas chce povinnosť očkovania pre pasažierov!
  7. Radoslav Žilinský: Zimný oddych na 1000 rôznych spôsobov
  8. Július Kovács: Páni čitatelie a blogeri celé to tu v SME zapácha hoci Haščákom a Martinom Borguľom
  9. Naďa Mitanová: Neodoslané listy, pozabudnuté sny, záhrady zarastené burinou...
  10. Stanislav Martinčko: Excelentný Rašiho plán na Koronu!


Už ste čítali?