Tomicek, tak chod k babicke na dedinu, nech Ti domacich buchiet napecie, nech Ti rebierko poskvari a schnitzel vleky ako letisko vyprazi...Mlade baby predsa nebudu stat pri hrnci pol dna aby pripravili nieco, co sa podoba na domacu stravu ich milacika...
Pripadne si var tie lahodky Ty sam pre svoju zienku - isto sa potesi a mate rovnopravnost hned heh
Marína Mery Dobošová
No vidim,
ze tvoj nastavajuci sa ma na co tesit, bude dostavat spagety potřísnené kecupom a syrom....a jedla obdobnej zlozitosti ;)
dievca moje, ja nemusim chodit k babicke na dedinu. Vsetky moje MLADE partnerky varatne terajsej varit VEDIA a ja viem tiez, pretoze som prave s jednou takou babickou, ktoru som mimochodom mal strasne rad, aj ked bola - ehm, z dediny, vyrastal. . Ze ty varit zjavne NEVIES a nema k tomu vztah, neznamena, ze neexistuju mlade baby, ktore to vedia a maju k tomu vztah, pretoze su/boli k tomu od rodicov/matky, vedene. Samozrejme, kde zenska vyrasta ako princeznicka svojho tatuska a je odchovana jak kukucie mladatko, na kuchyni svojej mamicky - secko pekne do papulky, nema sa to kde/preco naucit, ze :D . nemam problem uvarit JEDLO, pre svoju partnerku, nechapem preco by som ho mal mat?? A rovnako nechapem, preco sa neschopne zenske, bez fantazie (ked sa zenska nedokaze naucit varit, iny privlastok sa jej priradit odjakziva ani nedal) cuduju, ked chlap chce mat na stole nieco, co sa da jest a cuduj sa svete, co si to dovoluje - co by mu mohlo eventulane aj CHUTIT, nie rychly grc obliaty kecupom. . Jedlo je umenie - vyvazovanie chuti, voni, struktury a naco sa zobudzat vedla barbara/eky, ze ano :))
Kukulko moj zlaty, neviem, preco mas dojem, ze neviem varit? Za rok, co zijem sama som presla prerodom a testujem roznorode mamkine recepty so slusnym uspechom. Druha strana mince je, ze mi chutia jedla, kde si mozem dat kecup. Rozlisujes medzi tymito dvoma vetami?
Ked budem niekedy niekomu varit, tak si mozes byt isty, ze sa neopovazim patlat mu spagety alebo zemiaky, pokial nebudu vyslovene ziadane :)
Ale s Tebou sa ja, Tomicek, hadat nebudem - mam Ta prilis rada. Cmuk cmuk
..ehm...ked sa teda lubime, jasne, ze sa nebudeme vadit, sak to by uz bola uplna strata casu (vacsia jak s babou co nevie varit :) . Sakra zenske, viete to vy na nas :D.. Darmo nam je pechorit sa pri vas :))
Kečup, zabijak chutí, veľmi obľúbené ochucovadlo v slovenských rodinách, kde je za vrchol kulinárskeho umenia považovaný vysmážaný rezeň, vysmážaný syr a podobné hnusy (česť výnimkám). Ešteže ma môj otec, ex-šéfkuchár, naučil normálne variť, za čo som mu neskonale vďačná. Chcela by som vidieť, čo by urobil s človekom, ktorý by jeho jemné steaky zo sviečkovice so slivkovou omáčkou poškvrnil kečupom. Za rok môjho spolužitia s priateľom sa pod vplyvom mojej kuchyne od kečupu aj rezňov dokonale odučil a ten posledný kečup (jediný čo sme v našej domácnosti obstarali) nám tu nedotknutý ležal niekoľko mesiacov odkiaľ putoval rovno do koša (Heinz). Kečup má od môjho poňatia gurmánstva na míle ďaleko. Úplne v súlade s mojimi skúsenosťami je, že kečup všade kydajú deti (majú iné chute ako dospelí, čo by sa však vývojom malo zmeniť), ľudia s odpálenou chuťou a tí čo zatiaľ nepoznali dobré jedlo alebo ho z rôznych obskurných dôvodov odmietajú - predsudky, arogancia, rozmaznanosť a tiež neschopní kuchári, nakoniec, kto nerozpoznáva chute, asi ťažko dobre navarí. Toľko o kečupe bez ohľadu na popisovanú situáciu. K situácii asi toľko, že carbonara tiež nie je to najlepšie z talianskej kuchyne a slabším jedincom hrozí žlčníkový záchvat...
s kazdou vetou v tvojom prispevku. Zrejme sa chlap NAOZAJ moze pri tebe tesit na to, co najde na stole (nemusi to hrat z roznych emocionalnych a podobnych dovodov (ked chce mat vecer dobry sex, nebude si nasierat partnerku :). . mas moj obdiv..
ze kecup je nebodaj nezdravy (aspon podla toho ako sa spanieli pri jeho vysloveni tvaria) robis velmi dobre, ze si jeho fanatickou. Ja odkedy som sa docitala (a tiez DOPOCULA!!) o jeho blahodarnom posobeni proti cardiovascularnym ochoreniam a obsahe neviekolkych vitamnov - tak ho teraz na stol nosim ja sama.
Aj ja lubim kecup. Ja zijem v Taliansku. :-) Ale ja sa nedam a radsej si dam poriadnu davnku ketcupu. A mimochom, potvrdzujem, to Taliani velmo zle nesu. Talianom vzdy odkazem, ze oni sice vymysleli "la pasta" ale vylepsili sme to my. To za prve a za druhe ze nevedia byt inovativni a su presvedceni ze taniarom cestovin konci jedla kuchyn sveta je iba ich problem.
Hej...Katja z Talianska sa skoro zblaznila, ked som lasagne chcela dochutit kecupom..povedala, ze sa rozplace ...no bolo mi jej luto a tak som ho tam nesvihla...ale len preto,ze sa spravala slusne
ti tu radi a posudzuje a mudruje a milo vtipalkuje:-) Strasne som sa smiala. ta diskusia nema chybu ... A ti, ktori najviac omielaju o tolerancii, su najmenej tolerantni :-D Stojim pri tvojej kecupovej drame vsetkymi kecupovymi palcami na tvojej strane! Dokonca aj co sa toho vina tyka! Howgh! Vzdy som sa pytala kolegyne, odkial berie tu bohorovnost, ze vino sa NEMA miesat s cimkolvek, co prave mne chuti? Nekonecne sa vzdy pohorsovala :-))) Myslim, ze si tak trochu zazivala mierny pocit nadradenosti z toho, ako sa "vyzna" ,oP Pruser bol, ze ja zasadne pijem a jem to, co ja uznam za vhodne ... tak ako ty :-) Odkial su tito mudrckovia? :-) Co ich vedie k jedinym a jedine spravnym zaverom? Plne usta toho, co sa ma a nema robit ... Hm ... nech si kazdy po svojom, pokial to druhemu neublizuje ... . Kecupom za poznanim a duchovnym vyvojom! (dufam, ze toto heslo tu este nebolo. Precitala som poctivo celu diskusiu, ale predsa len - boli to tri strany :-)
to si skuste anglanov, cokolvek nesuhlasi z ich kuchino sa neda jest, to ze mi ku nejakej slovenskej sandwichovej kobinacii, a poslovenstovaniu jedla vznesu namietky, to by mi nevadilo, ale ze bryndzove halusky, pripravene pre domaceho, na veceru, skoncia ako zradlo pre psa, bez toho aby vobec ochutnal.....
pravdupovediac, doteraz som nechapal zmysel existencie kecupu, ani preco ho tu u nas cpu do vsetkeho. Teraz vidim, ze kecup je nejake slovenske specifikum. Ozaj.... ked sme slovaci, nebolo by dobre na tie spagety k tomu kecupu pridat aj bryndzu?
to by bola gebuzina...ale mozes otestovat...mozno z toho vznikne jedlo vynimocnej chuti a zaradime medzi narodne, ktore budeme hrdo pretrcat pred navstevami zo zahranicia. Tachaaan, vazeni - Spagety s bryndzou a kecupom :)
Ja si kľudne lognem kečupu aj len tak, pre chuť. A zvládam aj trojkombináciu kečup, tatárka a horčica! (ale to už sa manželke nepodarilo dobre navariť!)
:D
.
Ze ty varit zjavne NEVIES a nema k tomu vztah, neznamena, ze neexistuju mlade baby, ktore to vedia a maju k tomu vztah, pretoze su/boli k tomu od rodicov/matky, vedene. Samozrejme, kde zenska vyrasta ako princeznicka svojho tatuska a je odchovana jak kukucie mladatko, na kuchyni svojej mamicky - secko pekne do papulky, nema sa to kde/preco naucit, ze :D
.
nemam problem uvarit JEDLO, pre svoju partnerku, nechapem preco by som ho mal mat?? A rovnako nechapem, preco sa neschopne zenske, bez fantazie (ked sa zenska nedokaze naucit varit, iny privlastok sa jej priradit odjakziva ani nedal) cuduju, ked chlap chce mat na stole nieco, co sa da jest a cuduj sa svete, co si to dovoluje - co by mu mohlo eventulane aj CHUTIT, nie rychly grc obliaty kecupom.
.
Jedlo je umenie - vyvazovanie chuti, voni, struktury a naco sa zobudzat vedla barbara/eky, ze ano :))
Ked budem niekedy niekomu varit, tak si mozes byt isty, ze sa neopovazim patlat mu spagety alebo zemiaky, pokial nebudu vyslovene ziadane :)
Ale s Tebou sa ja, Tomicek, hadat nebudem - mam Ta prilis rada. Cmuk cmuk
(Kto do Teba kamenom, Ty donho kecupom :))
no
.
Sakra zenske, viete to vy na nas :D.. Darmo nam je pechorit sa pri vas :))
Re:
Ešteže ma môj otec, ex-šéfkuchár, naučil normálne variť, za čo som mu neskonale vďačná. Chcela by som vidieť, čo by urobil s človekom, ktorý by jeho jemné steaky zo sviečkovice so slivkovou omáčkou poškvrnil kečupom. Za rok môjho spolužitia s priateľom sa pod vplyvom mojej kuchyne od kečupu aj rezňov dokonale odučil a ten posledný kečup (jediný čo sme v našej domácnosti obstarali) nám tu nedotknutý ležal niekoľko mesiacov odkiaľ putoval rovno do koša (Heinz). Kečup má od môjho poňatia gurmánstva na míle ďaleko. Úplne v súlade s mojimi skúsenosťami je, že kečup všade kydajú deti (majú iné chute ako dospelí, čo by sa však vývojom malo zmeniť), ľudia s odpálenou chuťou a tí čo zatiaľ nepoznali dobré jedlo alebo ho z rôznych obskurných dôvodov odmietajú - predsudky, arogancia, rozmaznanosť a tiež neschopní kuchári, nakoniec, kto nerozpoznáva chute, asi ťažko dobre navarí.
Toľko o kečupe bez ohľadu na popisovanú situáciu. K situácii asi toľko, že carbonara tiež nie je to najlepšie z talianskej kuchyne a slabším jedincom hrozí žlčníkový záchvat...
suhlasim
.
mas moj obdiv..