kecup pouzivaju hlavne ludia s odpalenou chutou, a este velka skupina ludi, co dokaze pri vareni pokazit aj vrelu vodu :)
-
majoneza a tatarka su dve rozdielne veci, maju k sebe asi tolko co domaci kecup k paradajkam :)
-
na co vlastne striedate jedla ? :) vsetko i tak po kecupe chuti rovnako, len nieco sa zuje lahsie, nieco tazsie :)
-
svoje vyuzitie to ma pri parkoch za 3.90, rovnako ako horcica - nedoplna, prebija :) to je asi jedine miesto, kde kecup vo vacsom mnozstve chapem :)
-
a to pisem prave preto, ze viem varit, ale cloveka, co by nalial na marinovane kuracie na grile so zazvorovou zalievkou kecup by som uz viac nepohostil :) a pre istotu sa u neho radsej ani nenajedol :)
-
a uplne na koniec .... liat vodu do kvalitneho archivneho vina.... takemu cloveku vazne staci ribezlak :)
jurajko2o
nie nie
obavam sa, ze sa mylis, jasnym dokazom toho je, ze ti v restauracii nedonesu beztvaru hrcu mletej \"vsehochuti\" (a vyslo by ich to lacnejsie) :)
-
to, ze jedlo skonci na jednom taniery neznamena, ze jeho ingrediencie chutia rovnako, podobne, ako od CDcka necakas, ze bude obsahovat len idealny biely sum :) ked jedlo prelejes kecupom, dostanes aj z verdiho len biely sum :)
Nejde o to, ze vsetko skonci v bruchu alebo co:)...ide o to, ze z toho vsetkeho mas proste len isty dojem a ak niekomu pride kecup ako dokonaly stimulator vnemov, skratka a ludovo ak mu chuti, tak nepotrebuje hluzovky s kaviarom...
spaghetti som vyskusal vselijake...ale na kecup, syr, vajicko, vsetko pekne na drobno, sa nic nechyta...come si deve, come si deve, to ma vedia s tymto pekne nasrat...nech sa nerobia, ze maju recept na spageti, makaroni. . Inak, v jednej veci s tebou nesuhlasim...konkretne s tou matkou...podla mna by skutocne zomrela:)...
co mu chuti, kedy chce, kde chce a kolko chce . jedno je vsak iste - ak je pre niekoho vrcholom zazitku spagety alebo pizza s kecupom a vino s vodou, dzusom ci kolou, svedci to len o jednom: este v zivote nejedol dobre spagety alebo kvalitnu pizzu, pri ktorych sa nikomu ani neziada cokolvek k nim dodat a nepil vino, ktore nepotrebuje nic dodat, lebo je dokonale take ake je ;-). Ale zase aj v tom treba byt tolerantny - mozno prezit stastny zivot aj ked je cely poliaty kecupom.
tak tak..mysli si co chces, pousmej sa a daj pokoj tomu co si patle kecup na spagety...asi si to tam nedava lebo Ta chce zaujat ale preto ze mu to chuti :)
ani na spagety, ani na pizzu. ked ti to tak chuti, tak si to jedz, nic by som ti na to nepovedal, ale povazoval by som to aspon za lahky delikt :) a uprednostnit spagety s kecupom pred carbonara mi pride zvrhle :D
tak sorry, majoneza tam asi nebude...ale "light cream" neznie o moc lepsie...http://www.italianrecipes.ws/lazio/ricette/lazio_001_carbonara_spaghetti.shtml
bude asi nieco ako smotana na varenie a ta tam tiez normalne nejde. ked mi jeden kamarat rozpraval recept na carbonara a ja som sa ho spytal, kde je "smotana" (slahacka, nata,...), tak mi povedal, ze to tam nejde a ze nechape, preco si vsetci myslia, ze carbonara je so smotanou. anyway, je este mozne, ze by sa tie recepty nejako lisili region od regionu a niekde by sa tam daval aj ten light cream :)
salsa carbonara : na oleji osmazime cibulku, pridame na pasiky nakrajanu slaninku, dalej pridame makky taveny syr, trosku horcice (ozaj iba trosku) hodne mleteho korenia, osolime, podla potreby rozriedime smotanou. (ja pridavam este aj na pasiky nakrajanu sunku) vylejeme na spagety a posypeme tvrdy struhanym syrom.
Je stvrt na tri rano, nocakom som po jemne prepitej noci docestovala domov hladna ako vlk ! Doma ani kusok chleba, za to vidi Mica obschnute knedle. No a co urobila s nima??
Predsa ZEPEKANU KNEDLU S KETSCHUPOM.
fakt..knedla do vajicka, specene do chrumkava z kazdej strany a lahodne si ponaram elegantne pseudochlebicky do cerveneho sna.
Pche! A dobry mi je! Chuti, i zasyti ma, navyse je dobrou prevenciou proti rakovine!
sum v. kecup
Kecup mi chuti, mam ho rada - preco by som za to mala byt kulinarsky barbar???
Nakoniec vodu liat do vina zo Slovak pubu...hehe Do kvaltneho archivneho to by som si asi ani ja netrufla aby ma z pivnce nevyhnali metlou