Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Zuriva obhajoba kecupu (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

a troska pravdy do tvare :)
kecup pouzivaju hlavne ludia s odpalenou chutou, a este velka skupina ludi, co dokaze pri vareni pokazit aj vrelu vodu :) - majoneza a tatarka su dve rozdielne veci, maju k sebe asi tolko co domaci kecup k paradajkam :) - na co vlastne striedate jedla ? :) vsetko i tak po kecupe chuti rovnako, len nieco sa zuje lahsie, nieco tazsie :) - svoje vyuzitie to ma pri parkoch za 3.90, rovnako ako horcica - nedoplna, prebija :) to je asi jedine miesto, kde kecup vo vacsom mnozstve chapem :) - a to pisem prave preto, ze viem varit, ale cloveka, co by nalial na marinovane kuracie na grile so zazvorovou zalievkou kecup by som uz viac nepohostil :) a pre istotu sa u neho radsej ani nenajedol :) - a uplne na koniec .... liat vodu do kvalitneho archivneho vina.... takemu cloveku vazne staci ribezlak :)
jurajko2o
nie nie
obavam sa, ze sa mylis, jasnym dokazom toho je, ze ti v restauracii nedonesu beztvaru hrcu mletej \"vsehochuti\" (a vyslo by ich to lacnejsie) :) - to, ze jedlo skonci na jednom taniery neznamena, ze jeho ingrediencie chutia rovnako, podobne, ako od CDcka necakas, ze bude obsahovat len idealny biely sum :) ked jedlo prelejes kecupom, dostanes aj z verdiho len biely sum :)
jurajko2o
<< < ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

sum v. kecup

Nejde o to, ze vsetko skonci v bruchu alebo co:)...ide o to, ze z toho vsetkeho mas proste len isty dojem a ak niekomu pride kecup ako dokonaly stimulator vnemov, skratka a ludovo ak mu chuti, tak nepotrebuje hluzovky s kaviarom...
 

 

Juri - nie na marinovane maso ale na zemiaky vedla by som ho naliala :)
Kecup mi chuti, mam ho rada - preco by som za to mala byt kulinarsky barbar???

Nakoniec vodu liat do vina zo Slovak pubu...hehe Do kvaltneho archivneho to by som si asi ani ja netrufla aby ma z pivnce nevyhnali metlou
 
Hodnoť

takto

spaghetti som vyskusal vselijake...ale na kecup, syr, vajicko, vsetko pekne na drobno, sa nic nechyta...come si deve, come si deve, to ma vedia s tymto pekne nasrat...nech sa nerobia, ze maju recept na spageti, makaroni.
.
Inak, v jednej veci s tebou nesuhlasim...konkretne s tou matkou...podla mna by skutocne zomrela:)...
 
Hodnoť

ou

tu vodu som si vsimol az teraz...voda do vina, to je presne strop mojej tolerancie...sak to je jak domalovat Mone Lise fuzky.
 
Hodnoť

nech si kazdy je

co mu chuti, kedy chce, kde chce a kolko chce
.
jedno je vsak iste - ak je pre niekoho vrcholom zazitku spagety alebo pizza s kecupom a vino s vodou, dzusom ci kolou, svedci to len o jednom:
este v zivote nejedol dobre spagety alebo kvalitnu pizzu, pri ktorych sa nikomu ani neziada cokolvek k nim dodat a nepil vino, ktore nepotrebuje nic dodat, lebo je dokonale take ake je ;-). Ale zase aj v tom treba byt tolerantny - mozno prezit stastny zivot aj ked je cely poliaty kecupom.
 

:)

ja som zivym dokazom tvojej omylnosti:). Inak, vitaj na blogu zase:).
 

 

tak tak..mysli si co chces, pousmej sa a daj pokoj tomu co si patle kecup na spagety...asi si to tam nedava lebo Ta chce zaujat ale preto ze mu to chuti :)

 
Hodnoť

kecup naozaj nepatri

ani na spagety, ani na pizzu. ked ti to tak chuti, tak si to jedz, nic by som ti na to nepovedal, ale povazoval by som to aspon za lahky delikt :)
a uprednostnit spagety s kecupom pred carbonara mi pride zvrhle :D
 

ehm

slanina, vajce a majoneza? Pardon, ale ak toto nie je zvrhle, tak neviem co!
 

neviem

kde si zobral majonezu, ale mna taliani ucili, ze do carbonara ide slanina, cibula a vajicko. a hlavne cierne korenie.
 

presne,

o majoneze som fakt este nepocula - to ej mozno nejaka Fernardova "vylepsenina" :-))
 

aha

tak sorry, majoneza tam asi nebude...ale "light cream" neznie o moc lepsie...http://www.italianrecipes.ws/lazio/ricette/lazio_001_carbonara_spaghetti.shtml
 

light cream

bude asi nieco ako smotana na varenie a ta tam tiez normalne nejde. ked mi jeden kamarat rozpraval recept na carbonara a ja som sa ho spytal, kde je "smotana" (slahacka, nata,...), tak mi povedal, ze to tam nejde a ze nechape, preco si vsetci myslia, ze carbonara je so smotanou.
anyway, je este mozne, ze by sa tie recepty nejako lisili region od regionu a niekde by sa tam daval aj ten light cream :)
 

tie

regionalne rozdiely, to je dost mozne...tak ci onak, kecup vitazi nad slaninou:).
 

 

tak to ani omylom! :)
v zasade nemam nic proti kecupu, len to s nim netreba prehanat, lebo to zabija ostatne chute
 
Hodnoť

pocujem prvy raz

salsa carbonara : na oleji osmazime cibulku, pridame na pasiky nakrajanu slaninku, dalej pridame makky taveny syr, trosku horcice (ozaj iba trosku) hodne mleteho korenia, osolime, podla potreby rozriedime smotanou. (ja pridavam este aj na pasiky nakrajanu sunku)
vylejeme na spagety a posypeme tvrdy struhanym syrom.
 
Hodnoť

Ehm..

Jaj! No ja som chcela len tolko!

Je stvrt na tri rano, nocakom som po jemne prepitej noci docestovala domov hladna ako vlk ! Doma ani kusok chleba, za to vidi Mica obschnute knedle. No a co urobila s nima??

Predsa ZEPEKANU KNEDLU S KETSCHUPOM.

fakt..knedla do vajicka, specene do chrumkava z kazdej strany a lahodne si ponaram elegantne pseudochlebicky do cerveneho sna.

Pche! A dobry mi je! Chuti, i zasyti ma, navyse je dobrou prevenciou proti rakovine!

.. takze kto tu co mal proti kecupu?!

MICA !
 

 

cica ty mi rozumies, ja som to vedela...a co?Bola fernet night vo Frantikoch? :)
 
Hodnoť

déjà vu?

Zaujímavé, ale tento článok som už asi niekde čítal.
 

 

ano?kde? je to mozne ze sa kecupu uz niekto zastaval :) aspon nie som sama
 

<< < ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

Najčítanejšie


  1. Rudolf Pado: O čom Sulík pod Tatrami decentne mlčí 7 465
  2. Michal Májek: Maturita po novom 1 493
  3. Martin Greguš: Koľko infikovaných by Vallo potreboval v Bratislave, aby chcel 2kolo? 2706 mu nestačí... 1 243
  4. Iveta Kompišová: Prvá žena - nositeľka Nobelovej ceny za mier - bola rodáčka z Prahy 1 179
  5. Roman Janciga: Rozhovor s mladým infektológom z Kramárov 809
  6. Jozef Orogváni: Ako sme boli babku očkovať 797
  7. Juraj Paškuliak: Ďalšie zlé skúsenosti so Slovenskou poštou 712
  8. Soňa Fröhlichová: Aktuálne cestovanie na trase Švajčiarsko – Nemecko – Rakúsko – Slovensko 683
  9. Peter Lukáč: Zbohom, Google! 542
  10. Július Kovács: Róbert Kaliňák šéf Slovenskej mafie 523

Rebríčky článkov


  1. Helena Michlíková: Tieň podozrenia
  2. Eduard Bartko: Prečo červení a modrí bojujú proti sebe a má zmysel trojité zálohovanie dát?
  3. Štefan Vidlár: Škola s Covidem
  4. Peter Biščo: Slovensko, krásna moja domovina plná zábudlivcov.
  5. Andrej Čatajský: Cash-Flow v dobe kovidovej
  6. Marcel Karvay: 24601
  7. Július Kovács: Róbert Kaliňák šéf Slovenskej mafie
  8. Lubomir Zahora: Umenie švov
  9. Patrik Lenčéš: Kostoly na Slovensku: Zatvorené pre ľudí, otvorené pre nebo.
  10. Miriam Studeničová: Sila celku zvíťazí!


Už ste čítali?